Beste politieagenten van Beuningen,

In de krant van afgelopen woensdag las ik dat jullie graag post ontvangen. Nou, bij deze!
Ik ben niet de mysterieuze brievenschrijver die jullie willen bedanken. Wel ben ik op de Beuningse kermis geweest. Ik zag daar Piet Piraat rondsjouwen met een confettikanon. Een beetje verdacht. Een dag later was Rik van GTST op de kermis, die mislukte Hollywood-acteur. Ook twijfelachtig, maar ik geloof eigenlijk niet dat zij iets met die fietsendiefstal te maken hebben. Ik heb trouwens niets gemerkt van de diefstallen toen ik langs de botsauto’s en de oliebollenkraam liep. Helaas kan ik jullie daar niet mee verder helpen.

Wel handig om via een anonieme brief tips te krijgen over zo’n schijnbaar onoplosbare zaak. Het zou veel schelen als er meer naar jullie werd geschreven. Dan zouden jullie iedere ochtend achterover in de stoel kunnen leunen, wachtend tot de postbode de ontbrekende puzzelstukjes komt bezorgen. Ik hoop van harte dat jullie ook brieven zullen ontvangen over de diefstal van mijn groene fiets bij de voetbalvelden van Beuningse Boys in 1997, en van mijn bruine fiets in 2003 bij De Lèghe Polder, die op een mistige maandagavond verdween.

Waar kan ik het verder nog over hebben in deze brief? Over wat ik deze week heb gedaan. Niet veel bijzonders. Mijn dynamo heeft kuren. Daar moet ik eens goed naar kijken, want jullie hebben me al eens flink te pakken gehad. Toen kreeg ik twee bekeuringen in een week, beide keren op slechts een paar honderd meter van mijn huis.

Ik hoop dat deze brief jullie een beetje verblijdt, ook al ontbreekt het aan onthullende informatie.

Met warme groet,
Willem Claassen

2 gedachten over “Beste politieagenten van Beuningen,”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *