Lijstje ’08: filmpies

1. L’ Enfant

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HunOx8ZKj78&hl=nl&fs=1]

Ik heb dit jaar bijna meer films voor ’n tweede keer gezien dan dat ik nieuwe heb gezien. Toch heb ik er wonderbaarlijk genoeg een top 5 uit weten te wringen. L’Enfant stamt uit 2005 maar zag ik dit jaar wel voor het eerst. Eerder was ik al lyrisch over een andere film van de broertjes Dardenne, Le Fils. Nog lyrischer ben ik nu over L’Enfant. Ik ben niet de enige. Deze film ontving een Gouden Palm.

2. No Country for Old Men

Kan niet missen natuurlijk. Voor de trailer moet je hier zijn.

3. Der Himmel über Berlin
Zeer artistieke film van Wim Wenders uit 1988. Moest ‘m een tweede keer zien om ‘m te leren waarderen. Dat doe ik nu volledig. Kijk hiero.

4. The Diving Bell and The Butterfly
Groot drama over verlamde schrijver op verrassende wijze verteld. De stem van de schrijver, die als een voice over klinkt en voor niemand te horen is, mag de slagroom op de taart genoemd worden. Check!

5. Aanrijding in Moscou
Matty Mosterd is goud! Beste komedie van het jaar. Daar kunnen Juno en Little Miss Sunshine, die ik ook dit jaar zag, niet tegenop. Ga snel dat voorstukje kijken en dan de hele Belgische bubs.

En dit waren mijn lijstjes van vorig jaar.

6 gedachten over “Lijstje ’08: filmpies”

  1. Ik zou bijna ‘poëtisch’ durven te zeggen over die film van Wenders, en ik heb een weerzin om dat woord te gebruiken voor alles wat niet om taal draait. Maar goed, die film heeft ook wel heel veel taal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *