Zo begon het

1.
Een kort ogenblik kreeg ik het idee dat warme oliebollen helemaal niet gebruikelijk zijn. Ik hapte in koude bollen en moest wennen aan de gedachte dat de rest van Nederland het blijkbaar dus op deze manier deed.
O, ze weten niet wat ze missen! riep ik in mezelf en zag het glorieuze moment al voor me dat ik ze warme bollen aanbood. Voor nu zweeg ik.
Tot de gastheer me wees op zijn oven.

2.
Een man haalde steeds nieuwe dozen uit zijn busje. Het waren niet bepaald sterretjes. Het schoot ver boven de stad uit en verlichtte de hemel. Afvalsnippers vielen op mijn hoofd. Steeds zochten mijn ogen door de rook naar de vuurwerkman. Ik wilde begrijpen waarom.

3.
Ik kwam thuis en bleek twee dassen om te hebben.

5 gedachten over “Zo begon het”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *