In de buurt van bier

Het was na twee bruiloften in drie dagen dat ik besloot om de alcohol eens een tijdje in de koelkast te laten staan. Ik begon zogezegd aan een alcoholvrije maand, een vreselijke doch heldere term, en daarmee had ik heel wat uit te leggen.
Nee, ik ben geen alcoholist. Ook heb ik er niet de neiging toe. Ik kan best zonder een biertje, om het beestje maar eens bij de naam te noemen.
Het lag ook niet aan de katers, dat ik ze beu zou zijn of zoiets. Zo’n mietje ben ik nou ook weer niet.
Nee, het was het bloed. Of, om de juiste volgorde aan te nemen: eczeem, jeuk, krabben, bloed en alles wat daar in de buurt komt.
Korsten ja. Ik had korsten tot achter mijn oren.
En nu, na een maand lang zonder bier en wijn, ben ik schoon, gevrijwaard, heel.
Ik zal hem weer op een zuipen gaan zetten. Zoals dat hoort. En dan kunnen er twee dingen gebeuren: binnen de kortste keren zit ik weer onder de korsten, of ik heb mijn lichaam lang genoeg schoon gehouden en de zieke boel daarbinnen is genezen. Ik ga weer zuipen, maar houd wel een vinger aan de pols. Of een hele hand, omdat ik het een rare uitdrukking vind.
.
Nu moet ik bekennen dat het me toch wel ietsje tegenviel. Ik ben geen alcoholist zoals gezegd, maar het was soms lastig om in de buurt van bier een cola’tje te nemen. Of een jus’tje. Dan had ik op mijn lippen al weer de smaak van bier. Maar de laatste weken ging het steeds beter. Toch heb ik één keer gezondigd, op Oerol, witte wijn. Gelukkig is de kans groot, volgens mijn wonderdokter, dat witte wijn mijn lichaam geen kwaad kan doen. Dus echt zondigen was het niet. Ik merkte het wel zeg, die wijn. Zo’n klein glaasje, maar het voelde alsof ik een fles aan mond had gezet. Maar geen bloed, geen korsten. Niks viezigs.
.
Dus ga ik dat eerst maar eens tot me nemen, voordat ik het bier toelaat.
Eerst maar eens een goede scheut witte wijn. Maar heb ik eigenlijk nog wel een fles in huis? Ja toch zeker?

2 gedachten over “In de buurt van bier”

  1. Wauw, knap hoor! Ik ben zogezegd ook geen alcoholist (maar zeggen de meeste alcoholisten dat ook niet over zichzelf?), maar zou het toch lastig vinden om een hele maand niet te drinken. Maar ja, als het zo’n fysieke uitwerking heeft dan is het toch wel anders.
    Ohja, over die vinger aan de pols… Ik denk dat een hand om je pols beter is als je probeert ergens vanaf te blijven. Maar als je wilt weten of je hart nog bloed door je aderen pompt is een vinger genoeg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *