Pal tegenover worden voorbereidingen getroffen

Als ik uit mijn raam kijk, kan ik niet om het CDA heen. Sinds kort prijkt het licht-groene logo van de christendemocraten in de etalage aan de overkant. Het moge duidelijk zijn; het CDA treft voorbereidingen. Over een half jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen op de agenda en daarbij moet hoog nodig succes geboekt worden, want de stad is al lang genoeg in handen van linkse lummels. De conservatieven hebben een mooi plekje voor hun hoofdkwartier uitgekozen, in het hart van de stad. Zo kunnen ze de stad van binnenuit overnemen, als met een paard van Troje.
Een beproefde methode. Zo deed stichting Gebroeders Van Limburg het ook. Op precies dezelfde plek, alleen een paar jaar eerder. En met groot succes, niet politiek, maar toch groots. De stad heeft er een festival over de middeleeuwse broertjes aan overgehouden. Elk jaar in het laatste weekend van augustus.
Zal het CDA ook zijn snode plannen weten te verkopen aan de burgerij? Het is een klein pand, dat politieke hoofdkwartier, te klein voor een winkel. Het stond een tijdje leeg nadat de middeleeuwers waren vertrokken. En nu het CDA er een paar weken zit, zie ik nog maar weinig beweging in het gebouw.
Misschien is het veel stiekemer dan dat ik denk en zijn ze een revolutie aan het opzetten. Niks geen verkiezingen, maar pats boem met zwaard en paard erover heen.
Maar het kan ook zijn dat het smalle pand ze nu al te benauwd wordt, zo gewend ze al zijn aan het mooie, ruime zalen in Den Haag. Dan zullen ze de straat op moeten en met eigen ogen ervaren waar het mis gaat in deze stad. Van bezette parkeerplaatsen tot zware criminaliteit. En dan hoor ik ze zuchtend terugkeren naar hun enclave. Daar staat de ventilator aan, om ze te helpen bij het aanwakkeren van frisse ideeën. Altijd lastig voor een conservatieve partij.
Ach ja, politiek. Er zijn fijnere zaken om je mee bezig te houden. De Middeleeuwen bijvoorbeeld. Misschien dat zij ook tot die conclusie komen, daar aan de overkant van de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *