Reünie

Ze heeft een kind van zeven. Vroeger stuurde ik haar briefjes, vaak meerdere tegelijk. Dan stond er op het eerste blaadje een korte tekst en  verder veel wit. Het tweede blaadje had ik vol gezet met honderden kruisjes, sommige met moeite nog in een hoekje erbij gezet. Mijn vader bracht me met de auto naar haar huis. Dan rende ik naar haar voordeur, duwde de briefjes naar binnen en rende weer terug. Ik was het bijna vergeten, maar zij herinnerde me er nu weer fijntjes aan.
.
En verder was er weinig veranderd bij mijn klasgenoten van de basisschool. Ik herkende de gezichten en wist de namen, geen probleem. Ze hadden banen die ik bij hen verwachtte. De gangmakers bleken nog steeds de gangmakers. De personen die nergens zin in hadden, waren nog steeds nergens voor in. Er werd veel bier gedronken om het allemaal wat soepeler te maken. Er was een bandje dat leuk speelde maar waar we niet op zaten te wachten. We kwamen naar het nieuwe schoolgebouw om elkaar te spreken. De meisjes bleken bijna allemaal koters te hebben en getrouwd te zijn. De jongens kinderloos en ongehuwd. Er was voorafgaand aan de middag nog een ruzie geweest tussen de organisatoren over een karaoke-set. En dat was het.

Een gedachte over “Reünie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *