Reünie (2)

We stonden in de aula van een nieuw schoolgebouw waar we nooit eerder waren geweest. Iemand begon over een snoephoek. Er werd gelachen. Ik dacht terug aan die tijd op de basisschool, maar kon me geen snoephoek voor de geest halen. Een poppenhoek in de kleuterklas ja, en dat we in groep 6 verplicht per duo een poppenkastvoorstelling moesten geven aan de allerkleinsten. Maar een snoephoek? Was dat dan in de hogere klassen? Ik probeerde me er iets van voor te stellen, maar kon het nauwelijks geloven. Ik kreeg het beangstigende gevoel dat ik iets gemist had. Tot de jongen die nu barman is de locatie van de snoephoek noemde. Natuurlijk, De Snoephoek, op een steenworp afstand van de inmiddels gesloopte school, waar iedereen jatte. Ik heb zelf ook voor die winkel gestaan en getwijfeld of ik het zou doen. Maar ik was een mietje. Uiteindelijk had de eigenaar het in de gaten. Hij kwam woedend op school en iedereen uit onze klas moest zijn broekzakken leeg halen. De jongen die nu barman is legde zijn hele tafeltje vol met snoep. De Snoephoek was binnen een jaar weer weg uit het pand. Toen kwam er een nieuwe snoepwinkel erin. Zelfde verhaal, ietsje minder diefstal. Verdween al na een paar maanden. Vervolgens een lunchcafé en toen we een paar jaar van school waren een juwelier. Die zit er nog steeds. Ach ja, De Snoephoek. Ik lachte vijf minuten na de rest.

Een gedachte over “Reünie (2)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *