Bier en boeken

Het meisje achter de bar zat een enorm dik boek te lezen. Ze was er zo te zien net in begonnen.
Ik stond voor de bar om een biertje te bestellen, had mijn portemonnee in de aanslag, maar twijfelde of ik iets moest zeggen. Eigenlijk hoopte ik dat ze me uit zichzelf zou opmerken. Ik bewoog een beetje om het lot een handje te helpen, maar zonder resultaat. Ik kon niet gaan wachten tot ze het boek helemaal uitgelezen had. Bovendien zaten er een eind verderop mensen. Ik voelde ze kijken. Daarom sprak ik haar maar aan.
Ze schrok.
Ik bood gelijk mijn excuses aan en vroeg om een biertje.
Ik begon over het boek, dat het zo dik was. Dat viel wel mee, zei ze. Het was slechts een deel uit een cyclus van elf. Ze had er al vijf achter de rug.
‘Het is een soort science-fiction, maar net iets anders. Er zitten veel lagen in en zo.’
Ze tapte mijn biertje en ik bedacht me dat ik bijna alleen maar dunne boeken las en altijd opkeek naar mensen die dikke boeken lazen, wat voor boeken dat ook waren. En dat ik eigenlijk ook opkeek tegen iedereen die boeken heeft gelezen die ik nog niet heb gelezen.

3 gedachten over “Bier en boeken”

  1. … was dat dat meisje op blog-art? Die had inderdaad een dik boek, ik heb op het punt gestaan er een opmerking over te maken, maar gelukkig heb jij het voor me gedaan šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *