Huiskamer

Het kleine pand aan de overkant van de straat staat helemaal vol met stoelen. Een stuk of vijftig. Wie had dat gedacht, op die paar vierkante meters. Achterin is een groot scherm opgesteld voor een videopresentatie. Twee dames in mantelpakjes werken hier en daar nog wat snoertjes weg.
Gisteravond was er ook al wat te doen. Toen zaten ze met z’n vieren om een tafel. Stapels papieren voor de neus en naarmate de avond vorderde, gingen de ellebogen op tafel waar dan weer hoofden op leunden.
.
Ze worden bedrijviger, de christendemocraten in mijn stad. Het pand aan de overkant hebben ze onlangs omgedoopt tot huiskamer. Voorheen stond er een enorm groen gevaarte achter het glas, een kartonnen ding waarop het CDA-logo stond. Nu zitten er plakletters op het raam: Huiskamer CDA.
In die huiskamer moet het allemaal gebeuren. Met behulp van een paar flink gevulde koffiekannen worden daar grootse plannen gesmeed om het land, of in elk geval deze stad, weer beter te maken. Het zal hard werken worden, maar de sfeer is alvast goed. Ze hebben immers een huiskamer.
.
Zelf hoop ik dat de mannen en vrouwen van het CDA wat gaan doen aan de overzichtelijkheid van de grote steden. Keer op keer onderschat ik het centrum van zo’n metropool als ik van tevoren met googlemaps de plaats van bestemming heb opgezocht. Als ik vervolgens de trein uitkom, verdwaal ik binnen een mum van tijd. En dan overschat ik het centrum weer, want later blijkt dat ik de locatie een heel eind voorbij ben gelopen.
Ook zouden ze wat moeten doen aan de sudoku’s van twee sterren die in geen mogelijkheid op te lossen zijn. Kan er geen keurmerk komen voor dit soort puzzelboekjes?
Maar dat terzijde.
.
Het CDA houdt zich ongetwijfeld met zaken bezig die belangrijker zijn.
Aan de overkant staat op dit moment een vrouw op de uitkijk. Twee mannen zijn met tape en karton de plakletters aan het bedekken. Er zal wel iets onthuld moeten worden.

Een gedachte over “Huiskamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *