In Weurt

In Weurt hebben we toeters. We zoeken hard naar variatie, maar er komt maar één toon uit.
.
De straat is leeg. Pijlen worden een eind verderop afgestoken, in de buurt van de kerk. Het is een indrukwekkend staaltje vuurwerk dat de hemel siert. Volgens Tim komt het van de grootste crimineel van Weurt. We hebben de toeters nog in de mond, maar blazen doen we niet meer.
.
Uit de villa, waarvan de oprit tien meter verderop begint, komen twintig jongeren. Ze dragen volle plastic tassen. Ze zien er niet uit alsof een van hen ouders heeft die zich een villa kunnen veroorloven. De laatsten die naar buiten komen, zijn volwassenen. Het zijn er meer dan twee.
.
De jongeren kijken raar naar onze toeters, dus blazen we maar weer even. De spullen in de plastic zakken worden midden op straat uitgestald. We doen een paar stappen achteruit. Een aansteker wordt uit een broekzak gevist. Een donkere jongen komt naar ons toe en wenst ons een voor een gelukkig nieuwjaar. Onze meisjes krijgen drie zoenen.
.
Het vuurwerk van de jongeren valt in het niet bij de licht- en geluidshow van de grootste crimineel van Weurt. Ze lijken zich er weinig van aan te trekken. Elke keer als een pijl de lucht in schiet en er een wat schamele explosie volgt, roepen ze ‘yeah!’.
.
‘Dit jaar gaan we er vol voor!’ zegt Myrthe en wij knikken en glimlachen. De toeters hebben we weggestopt. Tim vraagt of hij de fles champagne zal halen. We stemmen in en blijven kijken naar alles wat in Weurt gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *