Om het niet nodeloos ingewikkeld te maken

Voor Festival Mooie Woorden schrijf ik sinds kort columns. Of ja columns, het zijn eigenlijk whatsapp-gesprekken. Ze vroegen me dat te doen omdat ik in december mijn allereerste smartphone heb aangeschaft. Om het niet nodeloos ingewikkeld te maken heet de serie ‘Willem sms’t’. Maar het is dus eigenlijk whatsappen wat ik doe. Dat u dat weet.
.
Die whatsapp-gesprekken heb ik trouwens steeds met een jonge schrijver. De eerste was met Elfie Tromp en daarin begon al snel de kliko te domineren. Ik moest haar zinnen uit Park sms’en. Dat ben ik nog vergeten: bij elk gesprek zit een geheime opdracht. Lees hier ‘Ik ben opgegroeid met kliko’s’.
.
Bij Nasja Covers mocht ik de autocorrect niet gebruiken. Een auto-incorrect interview als het ware. ‘Ik mocht de autocoureur niet gebruiken’ lees je hier.
.
Met Maurits de Bruijn moest ik het over moeders hebben. Dat vind ik een fijn onderwerp. We besloten om de thematiek van het gesprek te beperken tot slechts twee moeders, die van hem en die van mij. Maar misschien staan zij wel model voor alle moeders in de wereld. ‘Moeders geloven in judo’ lees je hier.

.
Als je van overzicht houdt: hier staan alle columns op een rijtje.

2 gedachten over “Om het niet nodeloos ingewikkeld te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *