Kut Guitar Hero III


.
Oscar Wyers presenteerde zaterdag in Etalage Derde Wal het supergave project Music for imaginary videogames. Hij vroeg verschillende mensen die electronische muziek maken een korte soundtrack te componeren bij een verzonnen computerspel, bedacht door de muzikant zelf. De verzamel-cd is verschenen bij Oscars label Oggy Records en werd zaterdag gepresenteerd.
.
Daarnaast was er een expositie met o.a. Karaoke Pong en een reeks gebeamde zonsondergangen, waarvoor een jury cijfers gaf en dat ook nog eens becommentarieerd werd door een soort Cornald Maas, alsof het om het Eurovisie Songfestival ging.
.
Bij deze gave combinatie van cd en expo verscheen ook nog eens een Kutgitaar Special met de toepasselijke titel Kut Guitar Hero III, Legends of Rock. Voor deze special schreef ik het verhaal Italy 90 en het gedicht De jaren (tevens mijn eerste gedicht sinds jaren). In de special staan verder mooie teksten van Bert van Beek, over het uitvinden van bergbeklimmen te paard – in een computerspel uiteraard, en van Johan Roos, over Monica Seles met wie hij in een praatgroep zat.
.  
De mini-editie van de Kutgitaar wordt geleverd bij het album Music for imaginary videogames (zolang de voorraad strekt).
Een verslag zoals alleen Dennis Gaens dat kan schrijven is te vinden op de site van Dennis >> klik hier.
Meer info over de Kutgitaar Special >> klik hier.
Meer info over Oggy Records en het videogames-project >> klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *