Kuil en Blaarkop

.
‘Kuil’ en ‘Blaarkop’ zijn de laatste twee stukken uit de serie Encyclopedie van het boerenleven. Illustraties zijn wederom van tekenheld Joost Dekkers. Ondertussen werk ik aan een kleine verhalenbundel die in november zal verschijnen en waarin mijn boerenachtergrond centraal zal staan. Daar zullen onder andere de stukken uit de encyclopedie in komen te staan. Meer info volgt later. Voor nu: Kuil en Blaarkop.
.
Kuil
Een kuil is geen kuil, eerder een berg. Ik heb eens aan mijn vader gevraagd hoe dat zat, maar het was niet aan hem besteed: “Een kuil is een kuil.”
Lees hier het stuk.
.
Blaarkop
Ik leunde tegen haar aan, aaide over haar kop en zong voor haar de nieuwste hits uit de Mega Top 50. Ze vond het allemaal prima. Als in de zomer haar rug door vliegen werd bevolkt, zwaaide ik er met mijn hand overheen, nog voordat zij met haar staart zwiepte. Heel soms besprak ik zaken met haar die zich op school afspeelden.
Lees hier het stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *